Pokud se nebere jako obdarování sebe sama prodloužený víkend nebo lístky do divadla či na koncert, které se vždy nějak sejdou a každý z nás samozřejmě koupí minimálně dva - občas i pro některé dítě, podle toho, o co jde, tak si dárky sami sobě nedáváme. Navzájem knížky - i když letos už vymýšlíme sdílený disk, odkud se budou umazávat přání těch, co už něco pořídili. Jinak já miluju překvapení a děti taky, MM se přizpůsobil
. Krom knížek mne nikdo neurazí kvalitní kosmetikou a libovolným množstvím oblíbené pěny a solí do koupelny - mám jich děsnou spotřebu a nejraději mám, nevím proč, ty darované. Synově přítelkyni kupuju mixer na smoothie, dceři jsem dnes koupila "muchlací" deku - obé věci, které já jsem si dovezla z prázdnin a jim se očividně líbí. Moje dárky vypadají většinou podobně - někdo si někde všimne, a většinou se trefí. Blbneme s vánocema i když už jsme krom nejmladšího syna dospělí, nejde o peníze, ale o to si udělat radost. Jediné, bez čeho si vánoce fakt představit nedovedu jsou nové knihy a pyžamový první svátek vánoční.