| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Volně navazuji na diskusi o bydlení mladých před maturitou, četla jsem pozdě diskuse byla již tak rozjetá. Ale překvapilo mě, kolik z vás psalo, že už v 18 letech šlo z domu nebo že už nemůžou vydržet s vlastními 17-letými skorodospěláky, že se pomalu těší, až vypadnou z domu/bytu...~8~
Je to s nima opravdu tak hrozné? A v jakém věku dětí to asi začalo? Dá se vůbec přibližně odhadnout třeba u 10-13 letého dítka/pubertáka, jaké bude s ním soužití později, hm? ~d~
Zatím mám děti necelých 14 a 9 let, ideál není, ale tohleto si neumím představit, hmm.

Ještě jedna důležitá věc, co na to zákon? Když dítě doposud nevydělává do 26 let (trocha brigády se prý nepočítá?) a vyskakuje, že už se nechce ani trochu přizpůsobit zbytku domácnosti, uteče tedy bydlet jinam, jsou rodiče povinni mu zajistit živobytí, i když je to velice na hraně jejich sil a schopností, možností??

Mimochodem upřímně řečeno, osobně tolik takových, co v 18 utíkali z domu neznám, soužití třeba ideální nebylo, ale při troše toleranci a spolupráci se dalo vydržet (ta zkušenost se jim i hodila později..). Takoví odcházeli z domu, až když většinou měli vážnou známost a první výdělky, které byly již na uživení, tedy krátce či později po 20cítce. Já sama jsem studovala docela časově náročnou školu, brigády ve větším měřítku a hlavně přes rok nepřipadaly v úvahu, tak jsem koukala rychle dostudovat a pak vydělávat. Byl někdo, kdo se brzo osamostatnil a byl přitom studentem třeba medicíny či nějaké časově náročné školy, jak to zvládal finančně celé sám? Neumím si to představit? Ty pronájmy byly v té době (1995-2005) i tak dost drahé pro běžného studenta, natožpak pro gymnazistu...Brigáda pár hod týdně to nemohla přece vyřešit, snad jen prostituce - nevím..?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.