Nečetla jsem celou diskuzi, reaguju na úvodní příspěvek. Rozhodně bych kluka nenutila do nějakého přestrojování. Učitelce bych to možná řekla už dřív, jak se k tomu syn staví. To už nepůjde, takže bych to udělala teda ráno s tím, že bych si na to vyhradila čas a vymohla si chvíli i na ní (aby to nebylo jen takové šup šup mezi dveřmi, což učitelky často dělají, protože mají prostě napilno).
Jako kompromis bych klukovi dala do školky nějaké vhodně barevné věci, černé triko a tepláky nebo červené nebo tak. Případně bych nějaké malé čertí doplňky vzala a nechala ve skříňce (třeba připínací osac...). Protože možná, když uvidí, jak se děti hrají a blbnou, tak by mu mohlo být líto, že nic nemá. A to bych se bála i téhle verze.
V současné školce bude mít můj syn jen návštěvu Mikuláše, něco zazpívají a dostanou balíček. Ale ve školce staršího syna měli třeba celý čertí týden - normálně si hráli, stavěli, tvořili v tomhle duchu, chodili ven - normálně prostě, jen to bylo touhle předmilášskou dobou. Nikdo nikoho nenutil, neměli nějak náročné kostýmy - nosil třeba červené větší tričko na normální triko, přišila jsem mu k tomu ocas, rohy měl jednou nějaké ty svítící, jindy asi ani neměl...
Nehrotila bych to žádným směrem