Přidat odpověď
To je fakt tezky takhle rict. Nasi nam pomahaji, co muzou, my jim take. Deti nam hlidaji omezene, neb dosud na to byly deti spis male a nyni to zas moc neumoznuje tatuv zdravotni stav. Krom toho mama je dost nervove labilni a kdyz tam ma nekoho dele, tak nejpozdeji treti den vysiluje. Jezdime tam na vikendy. Proste proto, ze se vzajemne chceme videt, jsou to moji rodice. Nepocitam, jak moc to je, ci neni narokove, jak moc se to pocita jako "ma dati - dal".
Ke tchanovcum jezdi vetsinou jen manzel s detmi. Jednak ja mivam o vikendech skolu a jednak se oni vyjadrili dost jasne, ze me nemusi. Tvari v tvar se sice chovaji na oko korektne, ale za zady intrikuji, delaji naschvaly. Vychazi to tedy nakonec tak, ze tam jedu 2x rocne a je to tak akorat. Na syna se nejdriv tvarili, ze ho desne chteji, takze ho od jeho tri let asi 3x hlidali tak po dvou dnech. Kdyz ale poprve vzesla iniciativa z nasi strany - slusny dotaz, zda by byli ochotni pohlidat v case, kdy by se to hodilo nam, tedy na par dni v lete, tak meli najednou tisic vymluv a vsechno bylo problem. Podotykam, ze slo o predbezny dotaz tak pul roku dopredu, predchozi hlidani z jejich iniciativy sla dobre, zadne zadrhele, jsou v duchodu, nikam nejezedi, spolecensky zivot nevedou, nijak jim to nenabouravalo program. Cely "problem" byl v tom, ze tentokrat vzesla zadost z nasi strany a krome jejich poteseni z vnuka, by nam, resp. mne, snad i mohli udelat radost, nebo dokonce pomoct. To nekousnou. O hlidani uz zajem neprojevuji. Dceru nechteli nikdy. Je mi totiz moc podobna. Nevim, jak bych se k tomu mela co nejlepe postavit. Je mi to lito, vzdy jsem se k nim chovala korektne, zpocatku jsem se tesila, ze jsou to bajecni tchanovci a ze budou bajecni prarodice. Bohuzel tech podivnosti se z jejich strany vyvrbuje vic a vic, ze je mi o tom tezko psat. Hlidani bychom uvitali, ale k nekomu, kdo nas podrazi a za zady dela naschvaly, se deti davaji jen tezko.
Porad se tu pretrasa, zda a jak moc jsou prarodice povinni hlidat. Samozrejme nejsou. Citim ale, ze pokud jim to podminky a zdravotni stav umoznuji, maji v tomto smeru jistou moralni povinnost zvlaste tehdy, pokud sami s jako mladsi, hlidani svych rodicu vyuzivali...
Předchozí