"Spolecenska objednavka v teto diskusi je jasna, uspokojit mistni frustrovane rozvedene damy co si spatne vybraly sveho partnera v tom, ze je vlastne v poradku, starat se sama o dite a byt financne nezavisla, protože vse ostatni je ponizujici prezitek."
Tak tomu moc nerozumím - pokud si někdo už tedy špatně vybral partnera a rozvedl se, tak by bylo tedy lepší se nerozvádět a vydržet do smrti v oboustranně nevyhovujícím svazku včetně finanční závislosti (nevyhovujícím partnerem zneužívané), jen aby byl "tradiční"?
A komu by to prospělo?
Já nemůžu být z ničeho výše uvedeného podezírána - rozvedená nejsem ani nic takového neplánuji, s manželem jsem zcela spokojená
, a "tradičnosti" naší rodiny nelze nic vytknout, přesto mám osypky z lidí, kteří příliš zdůrazňují "tradičnost" rodin (oproti třeba dobrým vzájemným vztahům a spokojenosti všech zúčastněných, což se samozřejmě s tou "tradičností" v podobě muž-žena-děti často překrývá, ale nutně nemusí), protože velmi často to jsou zatraceně divní týpci, kteří za řeči o "tradičnosti" skrývají notně úchylné představy, které spočívají v tom (pokud je to muž), že "já patriarcha budu moci vše a žena mě bude muset poslouchat a nebude moci nic, protože tak je to prostě TRADIČNÍ)