Přidat odpověď
Pokud nevypije nutridrinky přímo (existuje dnes velké množství příchutí i různých značek s různou chutí), tak se z nich dá i vařit - Nutridrink neutral (bez příchuti) použiješ v podstatě jako smetanu nebo mléko při vaření - třeba trošku do bramborové kaše, do pudinku, do polévky.... tím zvýšíš běžnou energetickou hodnotu pokrmu. Případně jsou nutridrinky džusové- bezmléčné, které můžeš naředit s vodou nebo čajem a dávat popíjet během dne (samotné jsou dost sladké).
Případně se dá koupit prášek Protifar, je to vlsatně koncentrovaná bílkovina, vypadá trochu jako sunar v prášku, přidává se po odměrkách do jídla (do kaše, do polévky, do kakaa, koktejlů...) a zvyšuje množství přijatých bílkovin, používá se hojně v nemocnicích a různých LDN. Nemá to žádnou příchuť, takže se to dá dělat i "tajně", někdy mají starší lidé prostě blok z čehokoliv nového a ani to nezkusí...
Případně ještě Fantomalt - taky prášek, ale pouze zvyšuje energetickou hodnotu (je jen "cukrový"), malinko přislazuje, ale je taky celkem bez chuti pro použití při vaření - přidání do hotových pokrmů.
Vše koupíš normálně v lékárně.
Jo a nutridrikny už se dělají i ve formě pudinků - ten taky doporučuji někde "tajně za rohem" přendat do klasické kuchyňké mističky nebo skleničky- aby to tak nebilo do očí, že je to "něco hnusného z lékárny".
Předchozí