Simiki, já dělám tu svíčkovou tak, že na osmaženou cibulku vložím zeleninu (dávám jí fakt hodně, abych pak moc nemusela dohušťovat moukou) jak je zelenina orestovaná, tak přidám sůl, nakrájený citron velikost odhadem, aby nebyla omáčka pak moc kyselá (bez kůry), třtinový cukr, bobkový list, plnotučnou hořčici, pepř, a potom to zaleju sójovým mlékem (toho dávám vyšší koncentraci - omáčka je pak výtečnější než s klasickou smetanou); teď doufám, že jsem nezapomněla na nějaké koření... no a jak to vařím, tak k tomu dám 2 celé kostky tofu a cca 20 minut to povařím.... Peču ty plátky dle odhadu na 200°C a opravdu Ti čas nepovím - základ je pouze ten, že Ti nesmí okraje na těch plátcích okorat.
Já tuto svíčkovou nejspíše budu letos taky mezi svátky dělat.
Ale je pravda, že po letech trošku zvažuji, že bych se praštila přes kapsu a koupila pravou svíčkovou, přeci jen tofu máme x-krát do roka