Moc hezká tradice!!! je hezké když některým lidem ještě není zatěžko uvařit ostatním oběd...a není jim zatěžko se nad tím zamyslet aby všem chutnalo!!!
Udělala bych dýňovou polévku (rybí, popř hrachovou budou mít přece k večeři) s opečenými kostičkami housky
a k tomu "chlebíčky "....francouzkou bagetu s nakrájeným studeným masíčkem (rosbeef, prsíčka na medu, kachní prsíčka) ozdobené listy rukoly, piniovými oříšky apod , pro zpestření něco vege: francouzkou bagetku se s pařenou brokokolicí a posypanou parmazánem, nebo sýrcottage posypané čerstvou pažitkou, petrželkou a plátky ředkviček
nebo něco víc českého "ein topf"
: hrnec s masem (kuře, hovězí....to je jedno) se spoouuustou kořenové zeleniny ......mrkev, petržel, hrášek ...a k tomu vařené brambory (nebo pečené v troubě) .......prostě teplé zimní jídlo, ale každý si nabere podle toho jak se chce postit (někdo hodně zeleniny s omáčkou, někdo masíčko)...
http://www.receptyonline.cz/nemecky-eintopf--2478.html