Přidat odpověď
Odpoledne jsem šla namazat linecké (ano, já vím, mělo to být již před pár dny, aby se uleželo, ale holt nestíhačka), otevřela jsem k tomu koupené dvě (!) rybízové marmelády, měly být děsně dobrý, bio-eko a tak podobně. A OBĚ byly plesnivé. Naštěstí jsem vyhrabala ve špajzu jakousi lesní směs. Tak jo, linecké zachráněno.
Tak kolem páté jsem si řekla, že začnu připravovat lososa - a v tu chvíli mi došlo... že jsem ho nevyndala z mrazáku. Ano, každý rok se snažím mít pěkně chlazeného, ale letos jsem se nechtěla nervovat na poslední chvíli někde v krámech... a takhle to dopadlo. Ehm.
Rodina se tomu naštěstí vesele zasmála, ale nastal problém, co teda vlastně budeme jíst. Měla jsem nachystáno jen trochu předkrmů, z toho se nenajíme. Bramborový salát se u nás nevede... Už vím, na zitřejší večer jsem plánovala fondue - tak si ho dáme dnes!
Manžel v komoře vyhrabal set na fondue... a došlo nám, že nemáme ten gel či co, kterým se pod tím zatápí. Naštěstí máme plynový sporák, tak jsem to nainstalovala nad to. Fondue už jsem roky nedělala a už včera jsem si vyhledala, že ho lze udělat bez alkoholu (se kterým to děckám nechutná), bílé víno se dá nahradit citronovou šťávou s vodou. Ta jdeme na to. Výsledkem byla zdrclá sýrová koule plavající v citronádě... Míchaly jsme tu hmotu s dcerou na střídačku a pořád se vzájemně ujišťovaly, že se to "nějak rozpustí" a že "už je to trochu lepší" (nebylo).
Vytáhla jsem tyčový mixér, který mi dcera chvilku rozmlouvala - aby nakonec prohlásila "no, ono vlastně není co ztratit." Hurá - podařilo se to rozmixovat.
Do trouby jsem mezitím strčila upéct bramborové krokety a tak jsme nakonec nebyli na Štědrý den o hladu.
The End.
Předchozí