Jestli ji budes varit, tak by predtim mela byt 24h namocena ve vode.
Hodne saje.
Tu penu pri vareni davat pryc, bude ji hodne.
Jinak zaklad do mixeru je cirzna, trochu(!) stavy z nalevu nebo z vareni, tahin a cironova stava.
Pak pridat sul.
Cesnek muze ale nemusi byt, stejne jako ten cumin.
Cibule je jiste nejaka "mistni" (CESKA) specialita
.
Nee.
Dulezitay je ale ho po udelani nechat aspon 2 hodiny v lednici odlezet, aby se ta chut poradne rozvinula, klidne i pres noc.
Namazat 2-3cm vrstvu na velky talir, lzici v ni "vyjet" prikopy a do nich nalit ten olivovy olej, ten se NEMICHA DO te pasty!!
Pak na par mistech ozdobit praskem z pomlete sladke papriky a dozdobit hladkou petrzeli a nekolika celyma zrnkama cirzny - nezapomenout je na zacatku dat bokem
!
Asi takhle: