Maargitt, mně třeba dává smysl, dát dítě do nultého ročníku ve škole, kam potom půjde...že už bude znát prostředí, lidi ve škole a tak....kdysi jsem o nulťáku u syna taky uvažovala, ale nakonec jsem nechtěla, aby šel ze školky do nulťáku, tam si zvykal rok v jedné škole a pak šel do první třídy zase jinam a zvykal si znovu tam...v okolí nikde přípravka nebyla v žádné škole, která pak přicházela v úvahu...chtěli jsme tedy dát odklad, nakonec nám přišla do cesty logopedická třída ve škole, kde mají první ročník rozdělený na 2 roky a tím pádem bylo vyřešeno
- bylo to lepší, než kdyby chodil do nulťáku jinam, i lepší, než aby se ještě rok nudil ve školce...Ale pokud by neměl žádný problém, tak bych o nulťáku ani neuvažovala, na prostředí školy si většinou děti pak zvyknout v takových těch přípravných lekcích, které většina škol dneska dělá...a učitelkou si stejně člověk nemůže být nikde jistý...my jsme viděli paní učitelku v červnu a pak nakonec v září nastoupila jiná, protože ta původní ze zdravotních důvodů nenastoupila....