Anett, to je zajímavé. Já teda zkusila bílou mouku úplně vyřadit jen jednou, byla jsem na hubnoucím kurzu STOB a bohužel to dopadlo tak, že jsem nedokázala ten styl udržet, protože jsem prostě měla hlad :( Nevím, možná se mi to nepovedlo udržet dostatečně dlouho, ale mám pocit, že můj organismus je prostě pošahaný. Za posledních 5 let jsem vyřadila dost věcí, i díky problémům se žlučníkem - jím ve srovnání s dobou před 5 lety zdravěji (nezdravé zbylo v podstatě jen to pečivo a čokoláda, což je neřest, které se blbě vzdávám, ale její dávky jsou srovnatelné, možná lehce nižší), častěji po malých porcích a i v době, kdy jsem měla stejně pohybu jsem ani nehubla, spíše přibírala. Teď jsem doma a píšu závěrečnou práci, pohybu je míň, ale zase mám pravidelně 2x denně teplé jídlo a výsledek je, že pomalu ale jistě přibírám. Je to dost frustrující, když se ta omezení nijak neprojevují
Asi u mě hraje roli i stres, ale někdy si říkám, že mám asi extrémně šetřivý metabolismus a že možná paradoxně to tělo zvládalo vše lépe, když jsem jedla normálně - bohužel kvůli žlučníku se k režimu před 5 lety nemůžu vrátit i kdybych chtěla :(
Jinak souhlas, v případě dětí to chce rozhodně kontrolu odborníka.