Buchli, tento neskutečný chaos vznikl při sjednocování. A je to hlavně na malých vesnicích.....to není tím, že by si někdo myslel, že je to jeho.....,ale na tom jeho třeba už 70let hospodaří soused.....o 5 domů dál, nebo taky o kilometr....prostě se tak kdysi velmi dávno dohodli, nic se nikam nepsalo a všichni byli léta letoucí spokojený......
jenže ty co si to dohodli umírají ve velkém a vnoučata a pravnoučata chtějí stavět domy a proto chtějí zpět ty pozemky a je jim to jedno......
ano beru to, že se v tom měl udělat pořádek už dávno....mě to prostě příjde šílené.....a procitla jsem před 15lety, kdy jsem se vlastně poprvé dověděla, že to na čem se 55let sází brambory je z části naše a pak dalších asi 3lidí
A na našem zas , že tolik let hospodaří asi 5 lidí(na 4 různých místech)......v ten rok mi babička s dědou vysvětlili jak to bylo a proč se to stalo....úřady na to neměli čas a nechali lidem volnou ruku, oni si to vyřešili po svém ke spokojenosti všech.....po letech se na to zapomnělo, že by se to mělo dořešit a pak to šlo ráz na ráz.....naše jabloně skončily vytrhané a vím jistě, že se zbytek vesnice se většinou vzpamatoval a dořešit si to, než se v tom vnoučátka začnou šťourat.....a stane se něco podobného....prostě si na sebe ty pozemky u domů převedli, za směšné ceny odprodali a podobně, aby v tom byl pořádek.
Kdybych to nezažila, neuvěřím tomu......zrovna loni na nějakém nedořešeném kusu pudy zase někdo postavil dům pár metrů od dalšího, je to jejich...a hotovo......tam teda nebyli stromy.....jen pole.