| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Šuplíku, moc si tu stavbu svépomocí nedémonizuj. Postavit dům šlo, ale hlavní byla ochota hodně fyzicky pracovat a obětovat tomu spoustu času a nervů. A platí to i dnes. I já s manželem jsme postavili dům z velké části svépomocí a jsou činnosti, ke kterým je třeba odborník, ale je to i spousta fyzické práce, ke které nepotřebuješ zručnost a odbornost, spíše odhodlání a vytrvalost. Dnes si uvědomuju, že už bych do toho za těchto okolností nešla, bylo to extrémně náročné, ale mladý člověk to zvládá lépe. Stačí mi údržba domu.
Princip je pořád stejný, co nemáš na financích, nahradíš vlastní fyzickou prací. Můj muž rozhodně není technicky a řemeslně zručný (IT analytik), ale odvedl spoustu neodborné práce, a fyzicky náročné práce. A je pravda, že dříve bylo ještě i typické, že si vypomáhala rodina a pomoc se vracela, protože průběžně stavělo více lidí z rodiny. A to jsme měli v rodině spoustu profesí, ale řemeslníka ani jednoho.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.