| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kamillo, mám rodiče, oba jsou stavaři, jeden šel na VŠ po průmce (táta), druhý po gymplu (máma). Každý měl problém s něčím jiným, gymplákům chyběly praktické znalosti oboru, průmyslovákům zase některé znalosti pokročilé matematiky.... BTW byla to mamka, kdo odpromoval s červeným diplomem....

Co se týče IT, mám kamarádku - spolužačku z gymplu, ta vystudovala IT nejdřív na FELu (Bc.), pokračovala na FITu (Mgr.), odborník troufla bych si říct je, dělala hned po škole pro jednu z velkých firem, odešla ještě ve zkušebce do zahraničí, kde už je cca pátý rok a opravdu se jí nevede špatně.

Můj bratr šel taky na FIT po gymplu, zatím si vede dobře, že by mu chyběly nějaké znalosti z dřívějška fakt ne.

Podle mého nezáleží na tom, z jaké školy člověk jde, pokud má základní přehled v požadovaných oblastech a pokud má sám vůli se vzdělávat. U programátorů jde taky o to, že musí mít už na SŠ zájem o obor a ideálně si programovat doma :)
Abych pravdu řekla tak fakt netuším, z jaké odborné školy se tak na IT chodí...... A když už, tak gympl je díky všeobecnému zaměření v podstatě dobrou volbou pro jakoukoliv VŠ....

Já bych dopředu nestahovala kalhoty a zkusila to, na informatiku na MFF jsou pokud vím přijímačky, tak když se dostane, tak pak uvidí :) Jako zálohu může mít třeba ten FIT ČVUT

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.