Hanko, nevím, čistě podle mě nejde srovnávat, protože ne každá varná indukční deska je stejná, má stejné varné vlastnosti a stejně tak ne každá sklokeramická deska je stejná a má stejné vlastnosti.
Myslím si, že když si koupíš nejlepší varnou sklokeramickou desku a nebo nejlevnější indukční, tak se Ti dost dobře může stát, že budeš vychvalovat tu sklokeramickou, protože bude tak vyladěná, aby se dobře regulovala, rychle ohřívala - rozdíl ve funkcích a výbavě u levné a drahé (ať takové či makové) může být uživatelsky rozdílný...
To že máš nerezové hrnce neznamená vůbec, že by musely být vhodné pro indukci. Vhodné jsou pouze ty, u kterých se Ti k jejich dnu z venku přichytí magnet.
U mě by to znamenalo vyměnit tlakáč i různé rendlíky, pánvičky, takže jsme před 3 lety šli do Siemens sklokeramiky a jsem maximálně spokojená. Kamarádka hodně bojovala s indukcí, nadávala na dělání palačinek a smažení na ní... asi se s ní naučila, ale začátky měla vcelku krušné a spoustu hrnců, pánviček rozdávala, protože je nemohla používat.
Jinak také důvod, proč jsem ani moc neuvažovala o indukci byl ten, že v té době jsem na netu různě nacházela zmínky, že by to magnetické pole indukce mohlo ovlivňovat třeba srdce a "budík" na něm - v rodině máme srdeční problémy, takže jakékoliv další zbytné zátěži se ráda vyhnu.