Přidat odpověď
prodávají se i kombi desky indukce+el.sklokeramika
JInak já mám tedy už 12 let elektriku-sklokeramiku,tehdy byly indukce ještě šíleně drahé.Jsem s ní spokojená,zas tak často velké hrnce s vodou nemusím uvádět do varu,takže fakt,že to vaří rychle,pro mě až tak podstatný neni.
Naopak u sklokeramiky se mi líbí využívání zbytkového tepla,kdy vařím zdarma několik minut.
Protože se jedná o povrch hladký a rovný,když se něco připálí,tak v ohodě vyčistím pár tahy spec.kovovou škrabkou a je to.
Možnost používání zon mám taky,bylo to už 12 těmi 12 lety,to neni nic objevného a neni to jen u indukc.
Doporučuji kovový rámeček,hodněkrát jsem četla,že když neni,může dojít a také dochází při větší neopatrné ráně či bouchnutí k odštípnutí na desce.Mám kovový rámeček,je to i pěkné po designové str.,a bud v klidu,nic v mezírce mezi rámečkem adeskou nezůstává,žádný binec.
Počítám do budoucna s tím,že nám stávající deska taky už někdy udělá pápá a taky hodně uvažuju co pak pořídit,ale mám dost pánví,byyť laciných,co na indukci nejsou,taktéž využívám při vaření i dost simax,to vše bych musela vyhodit a nakoupit nové,a z toho už tak nadšena nejsem.Takže se přikkláním opět ke sklokeramice,údržba je perfektní,nesrovnatelná s dříve plynovými sporáky.A jinak i všechny vlastnosti a funkce co mají indukce mají sklokeramiky taky.A jsou pořád levnější,takže je i diskutabilní,kolik se ušetří pouze tím "rychlým varem"či přímým předáváním tepla.To záleží i na tom,jak moc se kde vaří.
A pozor na různé strojky a pumpičky-kardiaci,cukrovkáři,těm strojkm indukce nedělá vůbec dobře.
A když řešíš zavařování - tak si kup el.zavař.hrnec.Nebo se dá i v trubě atp.
Předchozí