Přidat odpověď
Nemyslím, že to je šťastný, virtuální diskuse sice napohled působí jako diskuse v reálu, ale je jiná tím, že schází přímej kontakt. O trochu jiná by byl probírat někoho ve virtuální diskusi, ve který se účastníci navzájem znají i ve skutečnosti, což by z principu nebyla diskuse veřejná, ale uzavřená. Ale probírat něčí virtuální identitu s jinejma virtuálama, to mi přijde trochu magořina. Není to prostě doopravdická diskuse, je to spíš tak trochu hra na doopravdickou diskusi, takže i hledání vzájemnýho porozumění (nemyslím hledání shody na nějakejch faktickejch záležitostech, ale nějaký vyhlazování hran) má pro mě trochu punc neskutečnosti.
Navíc co se tu napíše, zůstane kdesi viset, takže by člověk měl dvojnásob myslet na to, aby ve veřejný diskusi neřek (zde nenapsal) něco, co nelze vzít zpátky. Osobně jsem zastáncem toho, aby - když už - každej napsal hned, co mu vadí nebo co ho k někomu napadne, v přímý návaznosti na konkrétní příspěvek a pokud možno se obracel přímo k dotyčnýmu, klidně i ostře, místo aby o něm psal ve třetí osobě nebo dokonce zakládal zvláštní diskuse. Pokud to neudělá, je to už prostě "zahraný".
Předchozí