Přidat odpověď
Slupko a seš si tak jistá, že bez sacharidů to tělo zvládá a je to ideální ? Proč by tedy u lidí byla vyvinuta tak silná chut na sladké ? Jasné, v přírodě bylo sladkého pomálu, to, že ho tak "milujeme" (většina lidí, ne všichni samozřejmě) znamená, že sladké je žádoucí sníst (když se náhodou vyskytne) a že je pro tělo žádoucí. Žádoucí může být proto, že je bezpečné nebo že je hodně přínosné, nebo že obojí. V současném světě je sacharidů naprostý nadbytek, lehce dostupných, tenhle nadbytek je pro tělo jasně škodlivý, ale domnívám se, že zcela vyloučit sacharidy musí být až škodlivé - protože jinak by tam ta silná chuť u našich předků přeci neměla vzniknout. Něco jako je to se solí ?
Jinak, že vyloučit cukry je dobrá dieta jsem na sobě také zažila při těhotenské cukrovce. Od té doby také preferuji u sebe hubnutí s omezením sacharidů a vím ze své zkušenosti, že překonat omezení cukrů nějakou dobu trvá, ale pak se člověku "uleví". Takže v tomto mám stejnou zkušenost s tím, co ty říkáš, ale neumím si vysvětlit, že by bylo doré cukry opravdu tak moc, téměř absolutně vyloučit.
Jo a ještě na sobě vím, jak je těžké s touhle dietou omezující cukry fungovat, ty cukry jsou skoro všude :-( a jak jednou trochu víc podlehnu, tak už v tom "cukrovém" světě zase jedu, zase máme chutě a zase mi to pár dní trvá, že mě přejdou (ale ta doby "odvyklání" cukru se zkracuje, to je pozitivní).
Předchozí