| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jitys,
myslím, že léčba jakákoliv "alternativní" je na zodpovědnosti toho nemocného, zvlášť pokud se vydá tam, kde je v tom "odborně" hodně sám. Chce to stále ejště velkou odvahu a odhodlanost a určitou víru.
Podle mne nejhorší je, pokud nemocný od lékaře uslyší - dobře, nechcete se léčit podle toho, co já navrhuji, tak nazdar. To jsem třeba zažila i já.
Naštěstí fakt přibývá lékařů, kteří slyší i na přání nemocného být aktivním účastníkem a jsou ochotni odkývnout a zkonzultovat a pohlídat i nějakou rozumnou "alternativu".
Takže nemocný vezme jakoby velkou část aktivity do vlastních rukou a současně má zázemí i medicínské včetně třeba potřebných odběrů, zhodnocení celkového vývoje, stavu, atp.
A pokud mu dá lékař naději a povzbudí ho, že řešení je a že se lze uzdravit...dodá mu i víru a důvěru.

Moc hezky (teda z mého úhlu pohledu) o své léčbě píše Zdeňka Pohlreich, už jsem to sem dávala nedávno, na youtubku je její povídání "Zprávy z nitra".
https://www.youtube.com/watch?v=xbo4leQ1FOg

Jsou tam pak další pokračující krátká videjka stejně nazvaná z letošního února a pak pár dnů staré, a já třeba na ní vnímám i obrovský posun jako člověka a jejích postojů, je mi moc blízká a přijde mi skutečně klidná, vyrovnaná a šťastná. Říká, že za tohle všechny té nemoci vděčí, že ji vlastně probrala a nasměrovala.
Ona popisuje, jak se nejdřív vrhla na pouhou alternativu, pak po zklidnění toho prvotního šoku se rozhodla pro klasickou léčbu - chemoterapie + spolu s tím tu svou aktivní cestu v tom ne úplně tradičním. Všechno v takové klidné a rozumné míře...ale prošla taky určitými fázemi. Ji třeba její muž brzdil...bál se o ni, vyloženě byl nakloněn té klasice. Myslím, že už to má dnes jinak, i v těch pořadech je na něm vidět, jak moc se měnil vedle ní i on.

Myslím, že paní Pohlreichová je dost dobrý příklad ve všech směrech, i nejdřív v tom úhybu v pouhé alternativě, kdy byla nadšena jen tím...a později v tom přijetí jak klasické léčby + tak změny stravy + zklidnění organismu, přehodnocení pracovních aktivit a vůbec priorit + nějaké meditace, cvičení, biorezonance (říká, že ta jí pomáhala hlavně zvládnout ty chemoterapie), ale hlavně postupná změna postojů k sobě a ke světu :-).

Prostě mě to hodně oslovilo.
Samozřejmě opět tyhle věci nejsou pro každého, asi ten člověk na to aktivně do svého života zasáhnout musí být nějak připraven a musí mít důvěru i sám v sebe.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.