Přidat odpověď
Já jedu minimalistické verze salátu. Většinou jen lehce ochutím něco listového, v lednici mívám obvykle čínské zelí/ledový salát a zelí. Tu a tam koupím polníček. Někdy přihodím jinou zeleninu z kategorie porek, jarn cibulka, rajče, okurka, paprika, obvykle když jí potřebuju rychle spotřebovat. Občas doplním něčím zeleným ze zahrady -na jaře polníček, teď tam mám křez a rukolu. Ochucuje jen mírným osolením a pocmrndáním trochou oleje, případně lehce dokyselím, většinou citronem. Nebo do toho vmíchám trochu jogurtu/zakysanky. V sezoně domácích okurek dělám ještě totéž, akorát místo listí je tam naplátkovaní okurka. Tu ráda ještě vylepšuju koprem. Větší "experimenty" dělám občas akorát pro sebe, manžel má na hromadu zeleniny alergii a děti jsou konzervativní.
Předchozí