Přidat odpověď
Grainne, my měli na svatbě bratrance a sestřenici manžela a mého bratrance ne. A vzešlo to ode mě, protože za náš tříletý vztah jsem manželova bratrance a setřenici s rodinou viděla víckrát, než svého bratrance za posledních 15 let...... A přitom levnější by bylo pozvat mého single bbratrance než bratrance a sestřenici manžela, kteří oba už mají rodiny :) Stejně tak byl na svatbě mámin bratr, ale tátův ne (to je otec toho bratrance, viděla jsem ho asi tolikrát jako bratrance). I s manželovou sestrou, co sjem jí v životě neviděla (protože žije na druhém konci světa) komunikuji víc, než s příbuzenstvem z mé strany, které jsem na svatbu nezvala.....
Podle mého sice ta symterie jak popisuješ je jeden ze základů uvažování, ale fakt do toho vstupují i vzájemné vztahy. Proč zvát na svou svatbu někoho, kdo se vůbec nesnaží vzájemné vztahy nějak utužovat? právě proto si ymslím, že zvát někoho jen z důvodu této symterie je stejně kontraproduktivní jakos těmi sousedy. já enchápu, proč na svatbu zvát někoho, kdo v normálním případě nestojí o to ten čas se mnou trávit.
nesymetrie ať už početní nebo tak jak píšeš v tom větvení je problém ve chvíli, kdy je vnucená (kdyby mi můj manžel "zakázal" pozvat někoho, koho já pozvat chci anebo dkyby svatbu organizovala třeba moje/manželova maminka a schválně jednu stranu opoměla pozvat). Ale jinak fakt nevím, proč by se měla nějaká symetrie extrémně řešit. Řešit by se měly vztahy a já fakt nevím, proč by měl někdo, kdo do vztahů nic neinvestuje, z nich profitovat (když to tak řeknu). Proč bych měla svou svatbu slavit s někým, kdo mě vůbec nezná a nic o mě neví (a není to partner někoho, s kým ten vztah mám - to je samozřejmě výjimka, i dkyž si ymslím,ž e spousta těch partnerů o mě má větší povědomí než dotyční rodinní příslušníci)
Předchozí