Přidat odpověď
Grainne,
o jakých šprajcech to mluvíš?
Pozvat na svatbu X a Y nepozvat (po dohodě snoubenců) je nějakej šprajc?
Je nějak nutný vymezovat se, že "bratranci, sestrenice a teticky SE NEZVOU, neb mame kapacitu 20 lidi. ?" P
"Ta vyvazenost je urcitym predobrazem budoucich vztahu a neradno si s tim prilis zahravat. Zbytecna frajerina a malokdo pak chce nest dusledky. To je kasani se, jak je nekomu putna, ze ho urazeny nepozvany strycek nezajima, ale kdyz se v budoucnu ukaze, ze strycek ma stehovak, bude kecu plno, ze neodstehoval. Ci ze teticka nepohlida, neupece....."
Tak tohle mi přijde totálně mimo. Ta vyváženost ano, ale jako vyváženost vnímám v prvé řadě dohodu SNOUBENCU, jako nevyváženost bych vnímala, že já si tam chci přivést tetu Bětu a snoubenec mi to zatrhne, zatímco on sám si tam pozve svýho strejčka Alfréda, jeho bývalou, současnou i budoucí manželku a deset jejich dětí a já nesmím ani pípnout.
Mimo mi přijde to s těma kecama, že strejček neodstěhoval a tetička nepohlídala a neupekla, přijde mi to celý z principu špatnej koncept - jednak mladí nemaj co remcat, že jim strejček neodveze, teta nepohlídá atd., protože je to čistě strejčkova a tetina dobrá vůle a jen šílenec by si to NÁROKOVAL, jednak snad si ty lidi na svatbu když už tak zvu, protože máme dobrý vztahy a chci je tam mít, ne z vyčůranosti, aby mně pak posluhovali (je snad ta tetička povinna píct a strejček stěhovat, protože byli pozvaní na svatbu? To asi těžko).
Předchozí