Přidat odpověď
Přiznám se, že moc neřeším "levnost". Ale vařím teď bohužel každý den, dětí na prázdninách tu mám vícero, přidám jen jeden trik, co se mi osvědčil: po nákupu si udělám "špinavé" věci a přípravy - připravím maso na porce odpovídající jídlům, které budu v příštích 3 dnech vařit, naklepu, okořením, pokud je třeba. Cibuli a zeleninu do vaření si taky připravím, je to rychlejší, než cibuli loupat na 4 x. Když jdu vařit, pak to jen sázím z misek na sporák. Za tu čtvrthodinu komplet jídlo nedám ale 30 min. je reálných, zatímco se něco vaří, udělám salát. Hodně používám celoročně pomalý hrnnec, teď v létě ho dávám na noc do sklepa - na dušení a omáčky je super, dělám v něm třeba i vepřové ve vlastní šťávě apod. Jo a požívám domácí mražené polotovary, takže v mražáku mám vždycky vývar, holanské řízky, hamburgery + bulky, tortily, boloňskou omáčku, sekanou, kuličky z mletého, vepřové ve vlastní šťávě, nakrájené uzené .....
Předchozí