No mi se bohužel tihle psi typu kolie, šeltie, špic nelíbí. Mají takovou liškovitou hlavu nebo jak to popsat.
Omlouvám se těm co tyto plemena mají. Nějak jsem tomu nepřišla na chuť.
A že nemůže do baráku. Já neříkám, že pejska nevezmeme nikdy domů. Klidně na pomazlení na hodinku může jít domů. To jo. Ale jedná se mi o to, že nemůže nikdy zůstat sám doma - musí být venku. Máme složitější bydlení - z venkovní terasy se jde rovnou do obýváku spojeného s kuchyní (v patře rodinného domu). Takže by nemohl být někde v předsíni třeba. A bála bych se poničení sedačky atd.
Takže chci venkovního psa - přece jen je to venku k tomu uzpůsobené - opravdu dobrý kotec a zateplená bouda.
Ještě jsem se dívala na Kanadského retrívra, ale ten už je větší a není možnost si ho třeba ponosit. Nebo na procházce jde nějaký velký pes - útočící. Tak jack russela popadnu do náruče a jdu pryč. Ideální velikost.
Jo a pes k dětem bylo myšleno povahou - já bych chtěla hodného psa. "Dítě" už je velké - 11 let. Ta by chtěla spíše psa kontaktního, který má rád kontakt s rodinou. Není samotář. A taky by chtěla si ho občas ponosit v náručí.