| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Před "20 lety jako mladá" :-) :

Filmy:
- Pulp Fiction
- Trainspotting
- Sophiina volba
- Magnolia
- Frida
- Vykoupení z věznice SS
- Půlnoční kovboj (naprosto jsem byla tenkrát šokovaná zobrazenými podmínkami vězení)
- Schindlerův seznam, Pianista
- Přelet nad kukačím hnízdem

Knihy: v dospívání-

- Dáma s kaméliemi (láska, vášeň, děj, ten konec..)
- Láska je jen slovo (J.M. Simmel) - bylo mi asi 16 let, když jsem to četla - zcela unesená a pohlcená příběhem..)

- Mně soudila noc/ Dopis Kláře (Valja Stýblová) - tak ob 5 let si to čtu znova
- Naděje má hluboké dno (též V.S.)

Naprosto mě nadchnul V.S. styl psaní, vyjadřování, popisu.. ~R^
Oba ty příběhy (kniha je spojená - dvě nezávislé na sobě knihy).
Od té doby jsem si v antikvariátech dokoupila její další knihy, líbí se mi od ní též: Nevěra, Chtěla bych ten strom, Dům u nemocnice...

Z poslední doby kniha (ač stará kniha zapadnutá v knihovně po babičce) - strhující dramatický rodinný příběh v knize "Krev mé krve" (H.G. Carlisle)..
Dokola opakovaně čtu pořád "Čtyři dohody", vracím se ke "Skrytá symetrie lásky" (o rodinných kostelacích - příběhy lidí).

Filmy posledních let:

- Požáry (Incendies) - silný zážitek z průběhu filmu, zápletky a pointy
- Cesta (s Viggo Mortensonem) - šokovaná a znechucená chováním lidí..
- filmy Pedro Almodovara - jeho styl, netradiční role postav a prostředí.. ~;)
Teď nevím, zda natočil i film "Moje druhá kůže" (s Banderasem coby plastickým chirurgem) - to se mi taky líbilo..~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.