| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"" Az do toho asimilovani, kdy se proste prizpusobi a libi se mu prevazna vetsina toho, jak je co organizovane.""

Kudlo, jelikoz zrejme zijes v te same zemi cely zivot, nevis, co je tim presne mineno (=na rozdil od par jinych nicku, ktere totez prozivaji a chapou, protoze maji dve ruzne "kultury" k porovnani, coz nam umoznuje vubec videt, jak co funguje).

To asimilovani neni zadna povinnost. Jenze behem let se naucis videt, ze ne vsecko, co uz vis a znas a v cem jsi vyrostla a co povazujes za normalni a nej- nej- nejlepsi je tak videno lidmi odjinud (a jak jsem napsala, plati to i pro lidi, kteri se premisti z mesta na ves nebo naopak, ne jen mezi ruznymi zememi). Co se mne tyce, ja jsem z Prahy a ted ziju pul zivota na venkove a jeste k tomu v jiny zemi. Nikdy jsem na venkov nechtela a neumela jsem si to predstavit. No a ted bych se opet stehovala do mesta jen pres mrtvoly, staci mi 3x rocne tyden a tesim se do klidu do lesa - a tim mam na mysli LIDI kolem, ne ten mestsky ruch. Tim venkovem neminim, ze je ze mne naka selka - kravy a prasata znam z televize, ze jo. Ale LIDI tu mysli jinak a chovaji se jinak, nez ve vetsich mestech (kde jsem tady taky zila dost let).
No a treba, ze jsem z hlavniho mesta mi jeste vic stezovalu tu "asimilaci". Proste to mesto z tebe cisi na hony, ze jo. Jsi zvykla na neco, co na venkove neexistuje, a naopak to, co ti venkovani maj radi, ti pripada na hlavu. Ale jelikoz jsem cvicena (a rovnez posleze dovzdelavana) v tom prizpusobovani a videni kolem, tak z toho mam vybrany hrozinky. To, co se mi libi a co mi vyhovuje ve zpusobu zivota, to si vyberu. A vekem i lety tech hrozinek nachazim vic a vic - cili ani nahodou bych uz v Praze a obzvlast nekde jinde v CR zit nechtela.
Takze - mne zas treba beha mraz po zadech, kdyz na ten tejden prijedu a porozhlidnu se kolem. Kdyz lidem beha mraz po zadech, ze nekdo se diva na zivot jinak, nez je to zabehnuty v tom "normalu" - tak nak vic otevrene a prijme rozdily a nikoho nenuti delat to, co sousedka. Tak nak.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.