Dooly,
je fakt, že u toho očkování to asi nejde říct úplně jednoznačně, ale to vlastně nejde u ničeho, všechny věci maj svá pozitiva a negativa.
Mně nevadí, když pan A vyhodnotí, že u té samé věci pozitiva převažují nad negativy a pan B to vyhodnotí obráceně a oba se podle toho zaříděj. A třeba že to v určitý míře je i součástí nějaký státní politiky (u nás asi dáváme přednost větší proočkovanosti, která s sebou asi nese i určitá rizika, v Německu v tomto preferujou víc "osobní svobody", která s sebou nese také rizika, ale zas jiná).
S tím nepouštěním ze školy by mně to asi dost vadilo (byť to využíváme minimálně, takže by nás to osobně vlastně ani moc nezasáhlo, kdyby to bylo zakázané) - nevidím k tomu žádnej důvod, ale zas je fakt, že to beru z hlediska zodpovědnýho rodiče relativně zodpovědnejch dětí, takže bych to neudělala jen tak a škola by nám to ani nepovolila, kdyby děti měly nějaký blbý výsledky, na druhý straně pokud se někomu naskytne možnost třeba se na týden podívat někam k moři mimo sezónu a je to dobrej žák, tak to není ani pro školu problém. A možná, že ti Němci k tomu maj nějakej důvod, kterej mně uniká (napadá mě, že to lidi zneužívali)? v každým případě, ač by se mi to nelíbilo a jsem ráda, že to tak nemáme, tak bych se u těch Němců asi pídila po tom důvodu a třeba přišla na to, že to bylo logický řešení v určitý situaci.