Tak VŠEM státním zaměstnancům se v červenci fakt nepřidalo, to zas nepřeháněj.
Teď od listopadu se přidá 10% skoro všem a 15% učitelům a dělá se z toho humbuk, že stát přijde na buben, přitom pro běžné jednotlivce jsou to směšné částky v porovnání se soukromým sektorem a jejich platy se tím k průměru nijak výrazně nepřiblíží. Stát prostě platí svoje zaměstnance prachmizerně, ale protože v horních sférách ministerstev si vyvolení rozdělují statisícové odměny, vyjde z toho průměrná mzda státního zaměstnance kolem 30000, to se vypustí na veřejnost a vzniká jen nenávist vůči všem státním zaměstnancům, kteří podle průměru mají dost a ještě je jim to málo. Přitom platové tabulky si může každý prohlédnout a dělat by za to šel málokdo. Vydržela jsem rok, 16000 hrubého a po půl roce osobko 1500. Praxi mi započítali 2/3, něco vůbec. Pak vešel v platnost služební zákon a abych těch 17500 vůbec byla hodna, musela bych skládat jakési zkoušky. Díky za to, nakoplo mě to a šla jsem. Dělám za násobek a mám klid od všech státních buzerací. Mimochodem ten státní úřad, odkud jsem odešla, má na webovkách nepřetržitě dlouhatánský seznam volných pozic včetně ředitele