Přidat odpověď
JaninoH,
určitě není REU jen o referendu s neutrálním postojem. Pro mě je ale důležité právě to referendum, zatímco jiné strany s jinak pro mě přijatelnými názory mají tendenci o setrvání v EU ani nediskutovat, natož nějaké referendum umožnit....
Vždyť i kdyby byli všichni členové a voliči REU pro odchod z EU (asi i jsou, ale třeba ne), tak je jasné, že na nějaký Czexit to nestačí.
Mně jen hrozně vadí ten postoj "takhle to bude, nebude se o tom diskutovat a už vůbec se k tomu lidi nemají co vyjadřovat, protože na to nemají"....já si myslím, že stejně jako všichni rozhodovali o tom, jestli vůbec vstoupit, mají mít možnost se i vyjádřit, jestli setrvat. A REU má zrovna tohle v programu a ani v tom ostatním s nimi nejsem v zásadním rozporu, tak proč bych je neměla volit? Kdybych nevolila REU, budu volit Svobodné, protože s nimi se shodnu ještě i v dalších věcech (už jsem psala, líbí se mi třeba Negativní daň, zatím mi jiná strana nenabídla podobně zajímavou myšlenku v otázce, která mě zajímá....důležité jsou pro mě postoje ke školství...se Svobodnými opět shoda, zatímco jinde by čím dál víc utahovali štouby...jednotné osnovy, zrušení DV v té podobě, jaká je teď, nepovolování soukromých škol....nebo mám třeba jiný názor na způsob financování apod.).....proto mám i se Svobodnými větší shodu než s REU, protože mají mnohem širší nabídku těch témat která jsou pro mě důležitá...
Ale už jsem psala, že znám lidi ze Svobodných, znám lidi z REU...no a tak dám přednost těm konkrétním lidem, protože znám nejen jejich politické názory, ale znám je právě jako lidi....a to je pro mě dost důležité.....
Předchozí