Barfovala jsem nějaký čas s maltézákama. Maso jsem jim sama připravovala, kosti jsem dávala kuřecí a krůtí krky(kachní jsou strašně tuhé, nešlo mi s nima pracovat); krájela jsem je na kolečka a rozmlátila paličkou na maso. S kostma je potíž, jedna fena měla po nich často stolici s hlenem, ostatní v pohodě. Je potřeba to vyzkoušet.Místo kostí lze rozdrtit(na prášek) vaječnou skořápku a posypat tím krmení, je potřeba zakápnout citronem.
Zeleninu je nutné strouhat na drobno, lépe vstřebají vitaminy. Přidávala jsem lososový olej do krmné dávky.
Krmná dávka se zdá opravdu malá; já jsem jim dávala o něco víc....ono je na psech brzy vidět, zda jsou překrmováni nebo je to ok. Pozor na vnitřnosti(játra, ledvinky), po těch měli moji psi průjem, ty jsem dávala občas, jen povařené v jiný čas. Brambory se nesmí dávat syrové. Papriku jsem nedávala vůbec, četla jsem, že by ji neměli.
Byla to docela dřina...vzdala jsem to kvůli pracnosti a průjmům té jedné fenky. Nejde jen o přípravu, ale vše poshánět, vychystat, skladovat.