Přidat odpověď
"nevím, možná jen pokud jsou 100%- mi příslušníky menšiny. U mých dětí jsem vůbec žádný problém nepozorovala, cítí se jako Rakušané."
Lady, vsecko zalezi na ruznych vecech a hodne davce stesti a nahod. Krome vseho dalsiho i jestli se podari zabydlet nekde, kde tech pristehovalcu neni moc. Umistit deti do skoly na nejake urovni, aby mely vubec moznos se integrovat a naucit jazyk (ackoli jsou rozeni v zemi)- ne v mistech, kde do skoly chodi 99% deti pristehovalcu ze zemi, kde treba umet cist je cil temer nemozny dosahnout.
Moje deti se vzdycky citily na 100% mistni. Ale tady kolem skoro zadni cizinci nezili do 90. let. Cirou nahodou jsme se vcas prestehovali z velkeho mesta (a zrovna z mista, kde se brzy potom pristehovalci zacali shromazdovat a ma hnusnou povest gheta). Ja jsem taky zadne problemy se zaradit nemela, protoze to mam jaksi v povaze. Ale zustat bydlet tam, tak ty prilezitosti taky tezko budu mit. Tady jsem ziskala prilezitost se naucit to, co jsem se naucit chtela, a pouzivat to v praxi, coz bylo okoli zapotrebi (takove ty socialne humanni, jaksi "most mezi", takze jsem spis byla vyzadovana na ruzna umisteni a pomoc. Z cehoz pochopitelne mely prospech i deti.
Předchozí