| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem starší sourozenec.
Sestra je z druhýho manželství, velmi chtěná, velmi rozmazlovaná. Vzhledem k věkovému rozdílu jsem byla starší sourozenec, využívaný na práci - vozit kočárek, hlídat mimino, věšet pleny, sbírat pleny atd. Navíc sestra byla nesnesitelný, uřvaný mimino (jediný v rodině - u nás se jinak rodí samý klidný a pohodový děti, nejspíš geny jejího podivnýho otce), který všem pilo krev. Pak se to přehouplo do toho rozmazlování, nekritickýho zbožňování - což je zároveň odpověď pro Kudlu a její téma o "chválení".
Z dnešního pohledu jí to velmi zásadně podělalo život a to, že jí v dětství rodiče lezli do řiti jí nijak nepomohlo, spíš naopak.
Pokud jde o vztahy, tak paradoxně s odstupem času mám s matkou mnohem lepší vztah než sestra, která jí i v pětatřiceti neustále něco vyčítá, hádají se spolu, trucujou... školka hadr.
Za vzor mi v dětství dávali dceru sousedů, ne nějak extrémně, ale občas to padlo, jako že Gábinka je hodná, slušně vychovaná, má pořád samé jedničky apod. Kromě toho, že jsem měla vzorné Gábinky plné zuby se mě to nijak nedotklo, ovšem jak píšu, nebyla to denní praxe, spíš nárazovka ve chvíli, kdy jsem měla ve škole nějaký malér typu ředitelská důtka nebo návrh na dvojku z chování. ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.