Tuto středu jsem se byla podívat v CAPu a zároveň se přihlásit na jejich kurzy. Asistentka, která nás tam přijímala, byla velice milá a sama přiznala, že to nyní nějaký čas nic moc nefungovalo, ale že se to znovu vše rozjíždí vlastně skoro od začátku. Začíná i fungovat spolupráce CAPu s doktory, kteří za Vámi chodí na šestinedělí a speciálně se Vám věnují. Jinak kurzů je šest. Každý z nich trvá 2 hodiny. Stojí 1000,-Kč. Otec, pokud chce být u porodu, musí navštívit kurz 3x. Jedna hodina je cvičení, druhá příprava k porodu. Asistentka nám i nabídla plavání, které vede ona sama na Pražačce.
V CAPu se nachází 2 pokoje. V prvním je postel, kuchyňka a sprcha. Ve druhé větší místnosti je velká vana (ve které se může porodit), jedno velké lůžko a porodní stolička. Dále pak různé pomůcky, např. balon. Je to velice příjemné prostředí. Po porodu zůstanete s mimčem a tatínkem dvě hodiny na pokoji. Po celou dobu porodu můžete fotit i natáčet.
Potom odejdete (nebo Vás odvezou) na oddělení šestinedělí. Pokud chcete nadstandardní pokoj, musíte to ohlásit hned u příjmu.
První kurz mám 17.dubna a tak potom napíši více. Pokud se chcete na něco zeptat, zašlete mi mail.
Ahoj Jitka
Předchozí