| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem v pozici toho, kdo každoročně takový seznam (zpravidla zcela konkrétní produkty s odkazem na obchod) dostává od bratrovy rodiny a není mi to příjemné.
Necítím se uražena, to ne, ale je mi to líto. Se synovci i neteří mám hodně blízký vztah a zatraceně dobře vím, po čem touží. Ale pokud pořídíme každému nějakou věc ze seznamu, tak už finančně není na to, abychom pořídili dostatečně hodnotný dárek podle vlastního uvážení.
A navíc mi vadí ta forma - přijde mi odkaz na sdílený google seznam, kde mají darující umazávat, co kupují, aby se jim to doma nesešlo. Vídáme se každou chvíli, s bráchou si běžně telefonujeme (bez přítomnosti dětí, máme pracovní překryv) ale pusa by mu upadla, kdyby mi tak nějak normálně řekl, že si děti psaly dopis Ježíškovi a co v něm je. A já už bych si s nakreslenými obrázky policajtských čepic a bubínků dokázala poradit tak, abych mohla vybrat pro ty děti co nejlepší v našich finančních možnostech. Tyhle seznamy totiž vedou taky k tomu, že sepisující je buď hamoun a vypíše si tam samé sakra drahé věci, nad kterými se darujícímu kroutí prsty u nohou, nebo (náš případ) je mu to vlastně přece jen trochu kách a tak tam dá odkaz na daný předmět v nejlevnější cenové kategorii. Ústně o tom mluvit vpodstatě nechce, odkáže mě na ten seznam.

Brácha žádal takový seznam (sdílený i se všemi prarodiči, praprarodiči a tak vůbec všemi, mezi kterými se obdarováváme) i od nás, ale to jsme odmítli. Trapností bych se propadla.

Když to někdy vyplyne ze situace a přijde na to řeč, přání svých dětí příbuzným bez problémů řeknu a klidně se ústně rámcově dohodnu a zkoordinuju případné velké dary, na které se chtějí skládat, ale rozeslaný neosobní seznam mi vážně vadí. Z nějakých nedidaktických krávovin se nerozvrkočím, i když občas je to slušný sek, zpětně spíš vtipný a mám co psát na zdejší plodné diskuse o nevhodných darech:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.