Ahoj Cimbur,
je mi to take moc líto a souhlasím soiuhlasím s tebou ve všem, zkorumpované dodávky, předražený materiál, ale i zbytečné léky, které někteří lidé užívají (duplicitně, nafasují a pak nevyužijí..) obávám se, že i plýtvání s léky v zdrav. zařízeních.. :-( to jsou ty velké ba obrovské částky
Určitě bych zavedla poplatek za návštěvu lékaře (s výjimkou např. soc. slabých a určitě dětí). Nechápu proč platí za návštěvu pohotovosti i děti a vadí mi to velmi. Umím si představit, že jsou rodiče, kteří s dítětem raději nezajdou na pohotovst, aby nemuseli platit :-( a platí se poměrně dost 90,- Kč.
No a zneužívání lázní také znám. Senioři co se o sebe nestarají nebo se přes rok nechovají adekvátně svému stavu, ale do lázní si rádi každý rok zajedou :-(
Osobně mi vadí i nestarání se tipu kouří, má cukrovku nedodržuje režim.. ne odepření péče, to fakt ne,, ale zavedla bych něco jako jsi kuřák, tak vyšší zdrav. pojištění.. no to je v reálu asi neproveditelné, tak příspěvek-daň ze alkoholu a tabákových výrobků do zdrav. systému...