Přidat odpověď
Pomazánky ve školkách se dělají ve speciální šlehací nádobě - takový megašlehačorobot.
Doma lze dosáhnout podobného výsledku, když šlehačem (ne mixérem, ale metlovým šlehačem) šleháš pomazánkový základ z másla a případně dalších položek (smetanový sýr, tvaroh) za současného přikapávání vroucího mléka nebo vařící vody. Čím víc másla, tím víc se to vyšlehá.
Moje děti mají rády šlehanou nadýchanou, tak jim dělám třeba vajíčkovou - v míse šlehám měkké máslo, rozdrolené žloutky, lučinu, hořčici, sůl a pepř za přikapání toho vroucího mléka, když je napěněná, stěrkou zlehka zamíchám bílky nastrouhané na mrkvovém struhadle.
Podobně rybičkovou našlehám (tu nejřív mixnu tyčovým mixérem, abych si neničila metličky většími kousky) apod.
Nesmí se tam té vroucí tekutiny nalít moc, zřídlo by to. Ve školkách to mají vychytané.
Předchozí