Přidat odpověď
Pokr....a konec...
I když hodnocení všech kandidátů možná zní tvrdě, ve skutečnosti jsem byl debatou spíš potěšen. Ale vážně. Byla slušná, kultivovaná, věcná, místy i myšlenkově zajímavá. Všech šest mužů by podle mě těžkou práci prezidenta zvládlo, a věřím, že lépe a pozitivněji než stávající prezident. Pan Fischer by byl bezpochyby vynikající prezident, ale musel by asi začít shazovat letáky z vrtulníků, aby národu řekl, že existuje. Pan Horáček je vzdělaný chlap, se kterým nehýbou žádní tajní lobbisté a který by mohl funkci prezidenta opět dát přesah, na jaký jsme byli dříve zvyklí. Pan Drahoš je kultivovaný džentlmen, který má snad díky své nekonfliktnosti schopnost spojovat zdánlivě nespojitelné. Pan Hilšer je evidentně dobrý člověk a dělá výborný první krok třeba k pozdějšímu postu senátora, který by mu slušel. Pan Kulhánek by to taky solidně odkroutil. A konečně u pana Topolánka je pro mě těžké zapomenout na lidi jako Dalík a Řebíček - myslím, že takhle konzistentně se obklopovat mafiány a lidmi, kterým zázračně narůstá jmění, to že je víc než jen pomíjivá chyba. Není to tedy člověk, kterého bych běžel obejmout. Nicméně ve srovnání se stávajícím prezidentem by přece jen přinesl pozitivnější vlny a lepší geopolitickou orientaci, takže v případě nouze bych i jeho byl připraven podpořit. Jak ty debaty vidíte vy?
PS A předem se omlouvám některým kandidátům, kteří se tímto budou cítit dotčeni. I když se to možná nezdá, snažím se vám tímto způsobem pomoci. Když zlepšíte to, co tu snad lidi olajkují a v diskusi doplní, porostete. Kdybych vám to psal jednotlivě, budete mě ignorovat.
Předchozí