Přidat odpověď
chtěla jsem napsat asi tak totéž. Nedělala bych si starosti že dopravní podnik zchudne na těch pár lístcích za děti. Za život už mně automaty neoprávněně "obraly" v součtu o mnohem vyšší částku, takže bych to brala jako vyrovnání "vesmírného dluhu" že je to alespoň někdy i naopak v neprospěch automatu, jelikož obvykle je to zcela naopak.
A ten včerejší příběh vidím trochu v jiné souvislosti, že se možná hrouda obávala že ty peníze budou někomu citelně chybět, i vzhledem k výši výběru, nějakému důchodci třeba co počítá každou desetikačku. V takovém případě bych se asi taky namáhala dojít s tím kus do banky, ale DPD u mně podobnou konotaci nevzbuzuje.
Brala bych to jako milou pozornost že děti dnes dostaly free lístek, a rozdělila buď mezi ty které lístek kupovaly nebo nějak využila pro skupinu. Však skupiny těžívají ze skupinových slev.
Buď měl automat poruchu, byl přeplněný a vydal lístky a nepřijal platbu. Anebo tam mohlo být předplaceno od někoho kdo tam naházel nějaký větší obnos, tudíž je to "dárek" od nějakého neznámého cizince, a DPP na tom nijak tratné není.
Předchozí