Přidat odpověď
Hele, jen tak pro zajímavost a pro orientaci, co maj Poláci podle vlastních webů z český kuchyně rádi nebo si navzájem raděj okoštovat: vepřo-knedlo, svíčková, hovězí na smetaně, guláš, ovocný knedlíky, knedlíky vůbec, vepřový koleno, polívky-vývary, dršťkovka, česnečka, cibulačka, rajská... a VEDE smaženej hermelín, párek v rohlíku a utopenci! Prostě maj asi dost blízký chutě.
Na svařák jsem teda v souvislosti s Čechama nenarazil, ale pijou ho.
Z českejch specialit oceňujou:
- nakládanej hermelín
- olomoucký tvarůžky (prej se Češi trochu styděj je ukazovat turistům a dělaj chybu)
- pražskou šunku
- nakládaný utopence
Ze sladkýho:
- medovník
- trdelník
- a taky Studentskou pečeť
Z alkoholu:
- pivo, hlavně ty nejznámější (Urquell, Gambrinus, Budvar, Radegast) a pak různý pivní speciality,kupodivu docela známej je Kelt
¨- slivovici (tu hodnotěj jako slušnou)
- becherovku (berou spíš jako turistickou zajímavost, ne že by se po ní utloukli)
- burčák
- moravský vína: ty nejznámější značky plus Pálava
Sám Polsko zdaleka tolik neznám, všechno je to z internetu vyhledáváním na turistickejch a gastro webech ve stylu "co si nenechat v Česku ujít" atd.
Předchozí