Žženo,
a čteš vůbec, co píšu????
To, že ZA STEJNOU PRÁCI STEJNEJ PLAT jsem tu napsala asi desetkrát!!!!
a "vůbec u toho nepředpokládat, že žena to beztak odflákne neb spěchá do školky s chlap by za to měl dostat víc, protože... " - NIC TAKOVÝHO JSEM NENAPSALA, psala jsem (a myslím si)PRAVEJ OPAK, a URÁŽÍ MĚ, když mi to podsouváš.
Jediný, co tvrdím, je, že abych to mohla spravedlivě požadovat,
- tak to musí být fakt STEJNÁ PRÁCE, ne kopáč/kuchařka
- není-li to tabulkovej plat, tak to musí být v jednom podniku (pokud účetní v podniku A dostane 30, v podniku B 40 a v podniku C 50, tak to za diskriminaci nepovažuju) a ti lidi musí mít srovnatelnej výkon (aby ten rozdíl nebyl odůvodněnej tím, že ten jeden fakt dělá víc)
- řeknu-li si těch 30, protože jsem nesmělá a nastavená tak, že "pro ženskou ještě dost dobrý
" (kterýžto uvažování mě mimochodem neuvěřitelně míchá), tak jak to může být diskriminace, když jsem si to sama řekla a oni mi to dali?
A pak ještě s těma úlevama kvůli dětem - to, cos popsala s tím automatickýám předpokladem, že ta ženská určitě bude s dětma na OČR, mi STRAŠNĚ vadí. Myslím, že nikdo nemá co to automaticky předpokládat, nevidím jedinej důvod, proč by se nemohli vystřídat s otcem, a myslím si, že do toho, jak to maj doma uspořádaný, nikomu nic není.
Ale pokud to vezmeš takto (zaměstnavateli, tobě nic není do toho, jestli mám děti), tak si to musím pak opravdu zařídit tak, aby to nepocítil (a ne najet na klasickej model "když OČR, tak ženská" a vyžadovat výhody s tím spojený).