jsem vyrazila za kultůrou a tady 300 příspěvků.

Stáňo, můj tatínek jako malé dítě prodělal otravu z masa ( vepřový řízek) a měl k němu bramborový salát s majonézou - od té doby si řízek dá a velmi rád, salát s majonézou velmi, velmi vyjímečně.
Házím tak nějak od oka - brambory, vajíčka - míchaná, dávala jsem dřív vařená natvrdo, červenou cibuli, lehce osmahlou, hrášek, vařenou mrkev, kyselé okurky, kadeřavou petrželku, sůl, pepř, olej, trochu hořčice a lák z okurek nebo ocet. Manžel mu přišel na chuť, má ho také rád, s majolkou si případně dává , když jedeme k jeho rodičům na Štěpána. Dětem ještě pořád nezachutnal, těm dělám pusinky z bramborové kaše. Kapra buď pečeme na másle ( nikdo z rodiny moc nemusí smaženého) nebo máme pstruha na másle a s mandlemi. Víme, že třeba kapří řízek je tradice, ale proč být v křeči a na Štědrý večer se nutit jíst něco, co nám nechutná.