| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

" jinak je situace u vas stale stejna jako v te diskusi z ledna?"
Ne, je lepší. To, jak jsem bezvládně padala k zemi mě tedy dost vyděsilo.
Začala jsem používat několik asertivních technik, začala jsem být trapně upřímná (např. proč to neudělám? Protože nechci. Tobě to vadí? To je mi jedno.) a hlavně, a to je nejdůležitější - v určitých situacích mi začalo být jedno, co si o mě myslí. Skvělé na tom je, že je mi opravdu upřímně jedno, co si o mě myslí, není to póza. Nějak to přišlo samo.
Hodně tomu pomohla ta změna zaměstnání. Dostala jsem tam výrazně větší plat - a začala jsem domů nosit stejně peněz jako on, některé peníze i víc než on. To mi hrozně zvedlo sebevědomí, když jsem si toto uvědomila. Že jsem na něm finančně nezávislá. Že když budu chtít, mohu od něj odejít a uživím sebe i děti. On to tedy špatně chroupal, ale co už. Začali jsme kvůli tomu dost bojovat, nechtěl opustit své pozice, odmítal se podílet na "ženských pracích" + na mě chtěl hodit nějaké "mužské" (natírání dveří a tak).
Tak když mi řekl, jak ho donutím, aby vytíral, tak jsem mu řekla, jak on mě donutí, abych vařila. No, a nevařila jsem. Se skřípáním zubů začal vařit on. To mi nevadilo. V některých věcech poté ustoupil.
Ale k ideálu to u nás má daleko.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.