Konvalinko, jestli tě to uklidní, veškeré vánoční přípravy jsem zatím nezahájila.
Mám dvě knížky (jako dárky pro kamarády, do rodiny ještě nic), které mě bimbly do nosu před měsícem v nabídce Knižního klubu, a větev jehličí co visí (zatím? možná tam zůstane...) neozdobená v předsíni vedle kabátu.
Sice jsem doma teď sama, ale i za dob úplné rodiny s malými dětmi to touhle dobu bylo podobné.
Pak jsem jeden víkend (necelý) a nějaké večery sedla s dětmi na cukroví - aby si užily patlání, zdobení a byt voněl vanilkou - žádné hromady, co se stihlo stihlo se, co ne, tak nebylo. Předvánoční úklid nevedu, výzdobu natahaly děti z MŠ a pak z keramiky, případně byl jenom až stromek - ten jsme kupovali společně obvykle cca 22.
Dárky během dvou návštěv centra (města nebo obchodního) - ta druhá až fakt na poslední chvíli. Balili jsme je s manželem večer - spíš v noci - před ŠD za popíjení alkoholu - to byl "náš" vánoční večírek
Bramborový salát byla práce pro mě a dcerku na ŠD dopoledne, kluci instalovali stromek. Pak jsme ho společně decentně ozdobili.
Konec příprav, které byly navíc oproti běžnému programu (úklidu, vaření, nákupům...).