No taky nevím. Já to mám tak, že mě nebaví ty povrchní řeči (small talk). Je to pro mě málo osobní.
Když to vezmu na té poště, tak u cizí paní je mi jedno, co měla k obědu. Nemám k ní vztah. Když se budu bavit s tetou, tak z oznamovacího hovoru, v kolik jí přivezu brambory, vznikne hodinový hovor, kde si i o tom obědě popovídáme. To mi přinese příjemný pocit.
Ovšem pokud by se té cizí paní na poště udělalo špatně a omdlela, tak ji nepřekročím a nebudu koukat netečně. Nebo se ptala na pomoc s bankomatem, tak ji taky neodmítnu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.