I já jsem rodila ve Vrchlabí a má první doba porodní trvala 36 hodin. Měla jsem problém ten, že v klasické nemocnici před několika lety mi poničili čípek, tak moc, že když jsem přijela do porodnice, tak jsem měla hrdlo slepené. Celou dobu jsem měla kontrakce po pěti minutách. Musím ale říct, že mně nebylo odmínuto jakékoli vyšetření. Naopak se mi hrdlo snažili uvolnit (je to pěkná bolest). Přijela jsem v sobotu po obědě a v něděli odpoledne mi dokonce píchli něco na spaní, abych si trochu odpočinula (ale spánek po pěti minutách - žádná sláva; manžel ale říkal, že po každé kontrakci jsem tvrdě usnula). K večeru jsem toho měla opravdu už celkem dost. Když jsem byla ještě ve vaně (asi tři kontrakce) musela jsem ven na další vyšetření. A najednou jsem bylo otevřená, tak mi píchli vodu, neboť nějak nechtěla odtéct a prý počkáme, jak to bude pokračovat a půjdeme zase napustit vanu, protože jsem odrodit do vody. Při další kontrakci jsem věděla, že nikam nedojdu a porodím na lehátku na sále. Tři kontrakce a zatlačení a byl prcek venku. Bez natržení a šití. Takže jsem moc ráda, že jsem byla ve Vrchlabí, protoře v "normální" porodnici bych skončila na císařském řezu. Podotýkám, že to bylo září 2004.
Předchozí