| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Ústav pro péči o matku a dítě

Dobrý den,
doufám, že mohu přispět svým mužským pohledem na věc.
13.3.2005 se nám narodil syn Petr v UPMD.
Celkově jsem já i moje žena velmi spokojeni s úrovní vybavení a lidským přístupem v Podolí.

Já jako otec mám dorobné výhrady k příjímací proceduře, kdy mě sestra podpásovou argumentací, že přijde jiná žena a že tam nemohu být, vyprovodila na chodbu a tam jsem čakal cca 20-30 minut. Samozřejmě žádná jiná žena nepřišla ... Pánové! Nenechte se odbýt!

Následující věty chci uvést informací, že náš prorod byl bez komplikací (kromě délky 28hodin ). Dítě i matka jsou 100% zdrávi.

Personál na porodním oddělení je úžasný, porodní asistentky i lékaři jsou profesionální, lidští a je radost s nimi spolupracovat. Vím o čem hovořím, měli jsme totiž porodní plán, který byl místy v lehkém protikladu k zaběhaným zvyklostem porodnice. Na porodním oddělení nám však vyšli 100% vstříc a každý krok s námi napřed konzultovali. Díky!

Trochu více jsme narazili na oddělení péče o děti a šestinedělí, kdy jsme požadovali, aby dítě po porodu zůstalo s námi 2 hodiny po porodu na porodním sále a i potom bylo vždy společně s matkou. Nechtěli jsme připustit odloučení dítěte od matky ani na okamžik.

Uspěli jsme částečně. Po velké diskusi o zodpovědnosti za dítě, se nám podařilo prosadit pobyt dítěte na porodním sále s rodiči 2 h po porodu (úžasný zážitek, matka v euforii, vidíte první hodiny nového života), avšak při přesunu na odd. šestinedělí nám byl syn přeci jen "odebrán". Usmlouvali jsme, že to bude jen na 2 hodiny, což nakonec personál dodržel a my jsme mu za to vděční.
Také byl akceptován (s lehkými rozpaky) náš požadavek, aby dítě nebylo umyto mýdlem, ale jen vodou.

Další 3 dny jsme společně (dítě, matka, otec) strávili na nadstandardním pokoji v P2 (1.400,- Kč/den) v dobré náledě a v příjemné atmosféře.

Nerozházela nás ani sestra, která každý den ráno v 05:00 vtrhla do pokoje a vyžadovala měření teploty, v 05:10 další s měřením tlaku. Odolali jsme i několika dalším "pokusům o únos dítěte" (vtrhne sestra: "Beru si dítě na vyšetření XY", bere dítě a už je ve dveřích...) a několika "únosům jsme "nezabránili". Celkově asi v poměru 50%-50%.

Odměnou nám byla lehce posvátná hrůza :-) personálu při vstupu na náš pokoj (mimo lékařů, ti byli v pohodě)
a velmi důležitý klid a spokojenost našeho syna, který byl po celou dobu pobytu v porodnici klidný, nestresovaný a šťastný v péči obou rodičů, s minimálními zásahy okolního světa.

Nebylo by fér nezmínit, že i sestry na odd. šestinedělí P2 byly milé, profesionální a šikovné. Jen jsme jim trochu narušovali 20 let zajetý systém "pásové výroby dětí".

Myslím, že úspěch, za který porod našeho syna považuji, je ve velké míře také "zaviněn" perfektní přípravou na předporodních kurzech Ivany Königsmarkové v centru APERIO. Silně doporučuji!

Ať Vám všem prosperují miminka!
Otcové: Buďte se svými ženami u porodu. Moc jim to pomůže a bude to i pro Vás velká výzva a velká událost.

Martin
hrdý otec
P.S. Všechny zážitky jsou čerstvé a tudíš zatraceně subjektivní...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.