Přidat odpověď
"Nejsem učitelka (a jsem tomu ráda), ale přijde mi příšerný, že je tady popsána JEDNA situace týkající se JEDNOHO učitele na JEDNÉ škole a už se tady "ufuje" nad českým školstvím. "
Ano, je to urcite JEDINA situace tohoto druhu o ktere jsem kdy slysela :). Prosim te procti si zdejsi temata (staci v poslendi dobe, treba na tema hodnoceni) a jiste ziskas pocit, ze komunikace zak-ucitel-rodic je prvek, ktery je v nasem skolstvi naprosto v poradku. Ucitele, skola neumi jednat s rodici (a take je to nikdo neuci) ani dostatecne nerespektuji zaky (ani zaci ucitele, je to zacarovany kruh). Nekolik deti kamaradu vyjelo na kratkodoba studia do zapadnich zemi a vsechny se shodly - byly nadsene z respektu mezi zakem a ucitelem, pocitu, ze on je tam pro ne a dobre se jim v takove atmosfere pracovalo. Nemyslim si, ze se maji nasi ucitele ruzove a stve me to - zavaleni byrokracii, nesmyslnymi ukony (dozor na chodbach, v jidelne, vybirani penez od zaku...), nizke platy, mala profesni podpora - ale spoluprace ucitel-zak neni o penezich, ale o pristupu.
Předchozí