Přidat odpověď
řekla bych, že s tím nic nenaděláš a já bych to ani nehrotila... někdo nečte, někdo čte... já byla také čtecí dítě a až mi to přijde škoda. Kromě bohaté slovní zásoby mi to nic moc nedalo naopak jsem přišla o část dětství tipu běhání s kamarády... ale ty to asi řešíš versus mobil, tablet... pak asi nedovolit a dovoli tna tu dobu jen knihu nebo jinou zábavu. Dítě asi tablet neodloží a nepůjde si číst knížku samo od sebe.
Děti rády čtou večer, když mají možnost buď si číst v posteli nebo zhasnout a spát.
Pak by možná pomohl výbběr knih (což děláš), my také vynbbíráme (půjčíme v knihovně desítky knih a děti něco chytne neco vůbec). Osvědčili se komiksy... i klasika, staré řecké báje a pověsti, Verne... a další, pak teď indiánky... ale to je prostě podle věku, vkusu dětí.. my tedy s manželem zkusili i knížky svého dětství a často se líbili ovšem chce to přimeřený věk, ne dřív. Jo a pak vyloženě humorné a napínavé, dost se nám líbila Pospíšilová... nevím věk tvých dětí, ale má super knížky pro prvnáčky (kouzelná třída několik knih, a tuším Do lavic a pak výborné bylo Uf, oni přistáli). Tak tu ti vřele doporučuji vtipné a napínavé, chytlavé.
Předchozí