Chodila jsem na předporodní přípravu k Vlaďce Majdyšové a moc mi to pomohlo. Bohužel/ nebo bohudík/ jsem musela porodit císařem. Doktoři byli velmi milí, vstřícní, o všem mě podrobně informovali a dali mi možnost rozhodnutí, jestli v celkové narkóze, či jen " do půlky těla".
Co bych však chtěla napsat, že jsem měla asi smůlu na sestřičku z novorozeneckého. Jméno neznám jen měla pražský přízvuk. Pokud jsem se chtěla na něco zeptat, tak jsem si připadala jako největší hlupák,např. protože " nevím, že se děti před i po kojení váží a já si pak cucám čísla z prstu". Byla velice arogantní a sebejistá a uměla psychicky drtit.. Mamča se kterou jsem byla na pokoji probrečela celý den. Měla problémy s kojením a každá sestra říkala něco jiného a některé byly velmi nepříjemné, pokud jsme se pokusili diskutovat s nimi. Samozřejmě to neplatí o všech, byly tam sestry i velmi milé a chápající.
Mám do života i další ponaučení, že porod je jen jeden den, ale pak nastane pár dnů, kdy v nemocnici být musíte, máte rozkolísané hormony a musíte snášet i velmi nepříjemné zkušenosti.
Předchozí